Tarihçe  -  Görev, yetki ve sorumluluklar  -  Kütüphane yönergesi

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Tarihçe

Kilis 7 Aralık Üniversitesi kütüphane kurma çalışmaları Ekim 2008’de başlamıştır. Bu amaçla hayırsever iş adamı Mehmet Sanlı tarafından yaptırılan bina, Kütüphane binası olarak tahsis edilmiştir. Bugün de bu bina kütüphane olarak kullanılmaktadır.

Merkez kampüste yer alan kütüphane 2 katlı olup 1200 m2 kapalı alana sahiptir. İçerisinde okuma salonu, kitap salonu, internet erişim merkezi gibi alanlar bulunmaktadır.

Kütüphane koleksiyonumuz 41.224 matbu kitap, 262 adet yazma ve nadir eser, 91 adet tez, 541 başlık, 2.994 sayı akademik süreli yayın, 21.056 e-dergi içeren 10 adet akademik yayın veri tabanı, 369 adet elektronik kitap ve 790 adet görsel-işitsel yayından (CD, VCD veya DVD ortamlarına kayıtlı yardımcı ders kaynakları, belgeseller, müzik kayıtları) oluşmaktadır. Koleksiyonumuzda yer alan matbu kitaplar ve yeni sayı süreli yayınlar açık raf sistemine, nadir eserler, eski sayı süreli yayınlar, tezler ve görsel-işitsel yayınlar depo sistemine göre hizmete sunulmuştur. Satın aldığımız elektronik kitaplara ve abone olduğumuz akademik yayın veri tabanlarına internet üzerinden çevrim içi erişilmektedir.

Fotokopi çekim ve internet erişim odasında 13 adet bilgisayar ile çevrim içi akademik tarama hizmeti ve kitap dışı materyallere yönelik fotokopi çekim hizmetleri sunulmaktadır. Ayrıca 5 adet tablet bilgisayar kütüphane binası dışına çıkarılmamak şartıyla üye ve misafirlere ödünç verilebilmektedir.

Her geçen gün kendini yenileyen kütüphane, hafta içi 08:00-22:00, hafta sonu 10:00-16:00 saatleri arasında ziyaretçilerine hizmet sunmaktadır.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Kütüphanesi ANKOS (Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu Derneği) üyesidir.

Son Güncelleme: 2017-01-11 09:39:16

Bilgi Islem Daire Baskanligi © 2010-2017                                                                 Untitled Document