Kitap Dışı Materyallerden Yararlanma Esasları

 

 

Elektronik Kitap ve Dergiler

Satın aldığımız ve abone olduğumuz elektronik kitap ve dergileri kapsayan akademik veri tabanlarına Elektronik Kaynaklar sayfamızda yer alan listedeki bağlantılar aracılığıyla bilgisayar ve mobil cihazlar üzerinden erişilebilir. Ayrıca anasayfamızda yer alan Keşif Aracı'nı kullanılarak koleksiyonumuzdaki tüm elekronik kaynaklar içinde arama yapılabilir. Veri tabanlarına erişim IP kontrollü olduğundan kampüs içinde yerel ağa bağlanılması, kampüs dışında ise VETİS'e kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılması gerekmektedir.

 

Basılı Süreli Yayınlar

Zemin katta Süreli Yayınlar Salonu'nda yer alan yeni sayı dergilerden kütüphane binası içinde kayıtsız olarak yararlanılabilir. Zemin katta Süreli Yayınlar Deposu'nda bulunan eski sayı dergilerden ise bir (1) saat süreyle kütüphane binası içinde faydalanmak üzere zimmetlenerek yararlanılabilir. Başka bir kullanıcı tarafından istenmez ise süre uzatılabilir.


Görsel-İşitsel Materyaller

Görsel-işitsel materyallerimiz belgesel film VCD/DVD koleksiyonumuzdan oluşmaktadır. Bu görsel-işitsel materyaller bir (1) saat süreyle kütüphane binası içinde faydalanmak üzere kullanıcıya zimmetlenir. Başka bir kullanıcı tarafından istenmez ise süre uzatılabilir.


Masaüstü Bilgisayarlar

Birinci katta yer alan İnternet Erişim Odası'ndaki masaüstü bilgisayarlardan bir (1) saat süreyle yararlanılabilir. Başka bir kullanıcı tarafından istenmez ise süre uzatılabilir.

 

Tablet Bilgisayarlar

Tablet bilgisayarlar bir (1) saat süreyle kütüphane binası içinde faydalanmak üzere kullanıcıya zimmetlenir. Başka bir kullanıcı tarafından istenmez ise süre uzatılabilir.


Tarayıcılar

Tarayıcılar bir (1) saat süreyle kütüphane binası içinde faydalanmak üzere okuyucuya zimmetlenir. Başka bir kullanıcı tarafından istenmez ise süre uzatılabilir.

 

Görme Engelli Kullanıcılar İçin Kitap Seslendirme Cihazı

İnternet Erişim Odası'nda yer alan görme engelliler için seslendirme programı yüklü bir adet rezerve edilmiş masaüstü bilgisayara bağlı Kitap Seslendirme Cihazından bir (1) saat süreyle yararlanılabilir. Başka bir kullanıcı tarafından istenmez ise süre uzatılabilir.

 

Görme Engelli Kullanıcılar İçin Elektronik Büyüteç Cihazı

İnternet Erişim Odası'nda yer alan görme engelliler için Elektronik Büyüteç Cihazından bir (1) saat süreyle yararlanılabilir. Başka bir kullanıcı tarafından istenmez ise süre uzatılabilir.


Cezai Hususlar

Zimmetlenen kütüphane materyalin kütüphane binası dışına çıkarılması veya belirtilen süre bitiminde iade edilmemesi durumunda ilgili kişi hakkında 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca işlem yapılır. Aynı zamanda, bu kullanıcıların üyelikleri süresiz olarak iptal edilir.

 

Danışma Hattı: +90 348 814 26 66 (1954)


Son Güncelleme: 2024-02-01 13:02:09
               

                                                                           Bilgi Islem Daire Baskanligi © 2010-2024                                                                 Untitled Document