Görev, yetki ve sorumluluklar   Kütüphane yönergesi   Kütüphane raporu   İç kontrol faaliyetleri

Tarihçe

Üniversitemizin kuruluş aşamasında Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi binasında hizmet vermekte olan kütüphanemiz, 2008 yılında hayırsever iş adamı Mehmet Sanlı tarafından yaptırılan kütüphane binasına taşınmıştır. Kütüphane binamız merkez kampüste Fen Edebiyat Fakültesinin bitişiğinde yer alıp 2 katlı ve 1200 m2 kapalı alana sahiptir. İçerisinde kitap salonu, okuma salonu, son sayı süreli yayınlar odası, eski sayı süreli yayınlar odası, internet erişim odası ve idari birimler bulunmaktadır. Ayrıca 2019 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan 15.000 m2 kapalı alana sahip Kütüphane ve Konferans Salonu inşaatı sürmektedir.

Kütüphane koleksiyonumuz 45.000 matbu kitap, 262 adet yazma ve nadir eser, 100 adet tez, 600 başlık, 4.000 sayı akademik süreli yayın, 28.600 elektronik dergi içeren 18 adet akademik yayın veri tabanı, 173.400 adet elektronik kitap, 1.700.000 elektronik tez ve 850 adet görsel-işitsel yayından (CD, VCD veya DVD ortamlarına kayıtlı yardımcı ders kaynakları, belgeseller, müzik kayıtları) oluşmaktadır. Koleksiyonumuzda yer alan basılı kitaplar ve yeni sayı süreli yayınlar açık raf sistemine, nadir eserler, eski sayı süreli yayınlar, tezler ve görsel-işitsel yayınlar depo sistemine göre hizmete sunulmuştur. Satın aldığımız elektronik kitaplara ve abone olduğumuz akademik yayın veri tabanlarına internet üzerinden çevrim içi erişilmektedir.

Genel koleksiyonumuzda yer alan basılı kitaplarımız için üyelerimize ödünç hizmeti verilmektedir. Ayrıca akademik personelimize diğer üniversite kütüphanelerinden kitap ödünç alma hizmeti sunulmaktadır.

Kütüphanemizde 13 adet masa üstü bilgisayar ve 5 adet tablet bilgisayar ile internet erişim hizmeti verilirken bu hizmete bağlı olarak tarama ve çıktı hizmetleri de sunulmaktadır.

Kütüphanemiz öğretim dönemlerinde hafta içi 08:00-21:00 saatleri arasında, vize final haftalarında ise hafta içi ve hafta sonu 08.00-24.00 saatleri arasında ziyaretçilerine hizmet vermektedir.

Kamu menfaatine olan ulusal ve uluslar arası kütüphaneler arası işbirliği projelerine katılımı ilke edinen kütüphanemiz bir Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu Derneği (ANKOS) üyesidir.

Son Güncelleme: 2018-11-30 08:30:43

Bilgi Islem Daire Baskanligi © 2010-2018                                                                 Untitled Document